1. Vehbi Koç Vakfı Bursu için başvuru şartları nelerdir?
Burs başvuru şartları için aşağıdaki linklerden bilgi alabilirsiniz.
https://www.vkv.org.tr/kategori_detay.aspx?id=11&hl=tr
2. Hangi okullardaki öğrencilere burs sağlıyorsunuz?
Vehbi Koç Vakfı bursları, burs konusunda çalıştığımız üniversite veya meslek liselerindeki öğrencilere yöneliktir. Bu linkten burs verilen okullar listesine ulaşılabilirsiniz.
http://www.vkv.org.tr/kategori_detay.aspx?id=11
3. Vehbi Koç Vakfı Burs başvuruları ne zaman alınıyor ve nereden başvurabilirim?
Burs başvurularımız her yıl yeni Eğitim- Öğretim dönemi başında ilan edilen tarihler arasında web sitemiz üzerinden ( www.vkv.org.tr) alınmaktadır. Duyurular, Vehbi Koç Vakfı’nın web sitesi, sosyal medya hesapları ve ilgili okulların burs ofisleri aracılığıyla yapılmaktadır.
4. Vehbi Koç Vakfı bursuna başvururken diğer kurum burslarına da başvuru yapabilir miyim?
Evet başvuru yapabilirsin. Burslar sonuçlandıktan sonra eğer her iki kurumdan da burs kazandıysan bu iki kurumdan birini tercih etmen ve beyanını en kısa sürede bildirmen gerekecektir.
5. Vehbi Koç Vakfı bursuna başvururken KYK bursuna/ kredisine de başvuru yapabilir miyim?
Evet başvuru yapabilirsin ancak ikisini de kazanman halinde birini tercih etmeli ve beyanını en kısa sürede bildirmelisin. Burs şartlarımızdan biri de başka bir kurumdan karşılıksız burs almamaktır. Geri ödemeli kredi alman da bir sakınca bulunmamaktadır.
6. Vehbi Koç Vakfı bursu için geri ödeme şartı veya mecburi hizmet var mı?
Vehbi Koç Vakfı’nın bursları karşılıksızdır.
7. Hazırlık veya ara sınıfta okurken, burs başvurusunda bulunabilir miyim?
Evet, tüm sınıf seviyesindeki adaylar başvuru yapabilir.
8. Dikey Geçiş öğrencileri de burs başvurusunda bulunabilir mi?
Evet, bulunabilirler.
9. Yüksek Lisans, Ön lisans, 2. Öğretim, Açık Öğretim, Özel Okul, Uzaktan Eğitim veya Yurt dışında okuyan öğrencilere yönelik bursunuz var mıdır?
Hayır, burslarımız bu programları kapsamamaktadır.
10. Burs başvurusu nasıl yapılmakta? ( İlk kez kayıt yapacaklar için)
Başvuru 2 aşamadan oluşmaktadır.
1-Ön kayıt: İlk kez başvuru yapacakların www.vkv.org.tr sitesinde yer alan “Burs Başvuruları” bölümünden “Kayıt Ol” kısmındaki formu, öğrenci kendi adına eksiksiz doldurmalıdır. Tüm bilgileri kaydettikten sonra e-posta adresine bir onay linki gelecektir.
2-Doğrulama: E-posta adresine gelen link üzerinden giriş yapıp hesabını aktive etmen ve diğer tüm bilgileri de eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurman gereklidir. Tüm bilgilerini kaydettikten sonra e-posta adresine süreç hakkında detaylı bilgilendirme gelecektir.
11. Başvuru sonrası form ve evraklarımı gönderecek miyim? ( İlk kez kayıt yapacaklar için)
Mülakata girmeye hak kazandıysan (mail ve sms ile bilgilendirme gönderilmekte) kullanıcı adı ve şifren ile birlikte burs portalına giriş yaparak ek belgelerinizi eksiksiz olarak yüklemeniz gerekmektedir.
12. Mülakata katılıp katılmayacağımı nasıl takip edebilirim? Mülakatlar nerede yapılıyor?
Mülakata davet edilecek öğrencilere burs başvurusu sırasında portala kaydetmiş olduğu e-posta adresi ve/veya cep telefonu üzerinden sms ile makul bir süre içerisinde, mülakat tarihi ve yer bilgisi iletilir. Mülakatlar online veya öğrencinin kendi okulunda yapılmaktadır.
13. Burs başvurusu-bilgi güncelleme nasıl yapılmakta? (Mevcut bursiyerler için)
1 -Bilgi Güncelleme: www.vkv.org.tr sitesinde yer alan “Burs Başvuruları” bölümünden “Üye Girişi” kısmından kullanıcı adı ve şifrenle ile giriş yapıp gelen başvuru formunda yer alan bilgilerini güncellemen ve istenen belgeleri yüklemen gereklidir. Tüm bilgilerini kaydettikten sonra e-posta adresine süreç hakkında detaylı bilgilendirme gelecektir.
2 -Evrak Teslimi: Evraklar artık burs başvurusu sırasında portal üzerinden alınmaktadır. Okula veya Vehbi Koç Vakfı’na gönderilmemektedir.
14. Burs Portalı’nda kayıt formunu doldurdum fakat doğrulama için e-posta gelmedi. Tekrar başvuru yapmak istediğimde ise “TC no kullanılmaktadır” uyarısı veriyor. Ne yapmalıyım?
Bunun birkaç sebebi olabilir:
1 -“Yeni Kullanıcı Kaydı” başlıklı e-postan gereksiz (junk- spam) kutusuna düşmüş olabilir, bu alanı kontrol etmeni öneririz.
2- E-posta kutusu dolu olabilir. Bu nedenle gereksiz birkaç mesajını silebilirsin.
3- Kayıt formunu doldururken e-posta adresini yanlış yazmış olabilirsin. Bu durumda da info@vkv.org.tr adresine TC kimlik numaranı, ismini ve telefon numaranı yazıp bize durumunu izah eden bir açıklama ile e-posta gönderebilirsin.
15. Daha önce başvurumu yaptım ancak şifremi unuttum. Portal’a nasıl giriş yapacağım?
Üye girişinde yer alan “Şifremi Unuttum” kısmına tıklayarak yeni şifreni talep edebilirsin.
16. Portal’a giriş yaptığım e-posta adresimi artık kullanmıyorum. Portal’a nasıl giriş yapacağım?
info@vkv.org.tr adresine TC kimlik numaranı, ismini ve telefon numaranı yazıp bize durumunu izah eden bir e-posta göndererek bilgi verebilirsin.
17. Burs başvuruları nasıl değerlendiriliyor?
Burs başvurusu sırasında portal üzerinden beyan edilen bilgilere göre tüm başvurular değerlendirilir. İhtiyaç, başarı durumları ve okulun bursiyer kontenjanına göre mülakat listeleri belirlenir.
Mülakat sırasında öğrenci ile birebir bir görüşme yapılarak portalda beyan edilen bilgiler ve belgeler kontrol edilir.
18. Başvuru formunda istenen ek belgeleri nereden temin edebilirim?
Ek Belge Rehberi bu link üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Ek belgelerde herhangi bir eksiklik olması veya güncel olmaması durumunda burs başvurunun değerlendirilmediğini hatırlatmak isteriz.
19. Burs başvuru sonuçları ne zaman ve nasıl açıklanmakta?
Burs başvuru sonuçları Aralık ayı içerisinde başvuru sırasında Portal’a kaydettiğin e-posta adresin üzerinden iletilir. Ayrıca okulunun burs ofisinden de bilgi alınabilir.
20. Burs ödemeleri ne zaman ve nereye yapılıyor?
Burs kazanan öğrencilerin Yapı Kredi Bankası’ndan kendi adına hesap açmaları, hesap bilgilerini ve belgesini burs portalı üzerinden kaydetmesi gerekmektedir. Ödemeler bu hesaba yapılır, her ödeme sonrası sms ile bursiyere bilgi verilir. (Hesap bilgileri istenen öğrencilere bilgilendirme yapılacaktır).
Yılda toplam 10 ay burs verilmektedir. İlk burs ödemesi Aralık ayının son haftası 3 aylık, ikinci burs ödemesi Şubat ayının son haftası 4 aylık ve üçüncü burs ödemesi Mayıs ayının son haftası 3 aylık şeklinde gerçekleşmektedir. (Aksi bir durum olması halinde öğrenci ile iletişime geçilmektedir.)
21. Bursumun gelecek sene devam etmesi için ne yapmam gerekir?
Bursiyerin gelecek dönem burs devam şartlarına uygunluğu her eğitim dönemi sonunda tekrar değerlendirilir.
Bunun için; her yeni eğitim dönemi başında www.vkv.org.tr adresinde yer alan “Burs Başvuruları” kısmından kullanıcı adın ve şifrenle giriş yapıp bilgilerini ve belgelerini güncellemen gerekmektedir.
22. Burs devam koşulları nelerdir?
Burs devam koşulları hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsin.
https://www.vkv.org.tr/tr/burslar/universite-burslari-75
23. Bursumun devam edip etmediğini nasıl öğrenebilirim?
Başarı takip sonuçları Aralık ayı içerisinde beyan ettiğin e-posta adresin üzerinden iletilir. Ayrıca okulun burs ofisinden de bilgi alabilirsin.
24. Bursiyerinizim, her yıl başvuru yaparken tüm ek belgeleri eklemem gerekir mi?
Portal üzerinden burs başvurunuzu güncellenirken sizden istenen zorunlu belgeleri (Öğrenci belgesi, Transcript, Sabıka Kaydı (18 yaş üstü) vb. eklemelisiniz.
25. Yatay geçiş yaparsam veya okulumu dondurursam bursum kesilir mi?
Mevcut bursiyerimizken burs verdiğimiz üniversiteler haricinde başka bir okula geçiş yapılması durumunda bursun iptal edilir. Burs verdiğimiz üniversitelerden birine geçiş yapılması halinde ise ilgili üniversitenin görüşü ve okulun burs kontenjanı durumuna göre başvuru değerlendirilir.
Okulun dondurulması halinde burs kesilir.
26. Erasmus ile yurtdışına gidersem bursum kesilir mi?
Hayır kesilmez. Yeni dönemde de burs başvurunun burs portalı üzerinden yapılması gerekmektedir. Ayrıca yurtdışına gitmeden önce mutlaka burs ofisine ve info@vkv.org.tr adresinden bize bilgi vermelisin.
27. Bursiyerinizim, gelecek dönemden (üst sınıftan) dersler aldım, başarısız olunması halinde bursumun devamlılığını etkiler mi?
Bursiyerler yıl içerisinde aldıkları tüm derslerden sorumludur, başarı takibi yapılırken tüm dersler değerlendirmeye alınır.
28. Öğrenciyken bir işte çalışmam halinde burstan yararlanabilir miyim?
Gelir durumuna etki etmesi nedeniyle gelir miktarı ve çalışma süresi dikkate alınacak bir konudur. Detaylı olarak info@vkv.org.tr adresinden bilgi vermelisin.
1. Koç Topluluğu bursuna kimler başvurabilir ve burs şartları nelerdir?
Anne ve/veya babası Koç Topluluğu şirketlerinde çalışan ve bordrosu Koç Topluluğu’na ait, aile geliri her yıl belirlenen yıllık gelir limitinin altında olan, meslek lisesi ve üniversite öğrencileri başvurabilir. Burs başvuru şartları hakkında detaylı bilgiye bağlı olduğun firmanın İnsan Kaynakları Departmanı’ndan ulaşabilirsin.
2. Koç Topluluğu çalışanlarının çocukları için burs başvuruları nereden alınmaktadır?
Burs başvurularımız her yıl yeni Eğitim- Öğretim dönemi başında ilan edilen tarihler arasında web sitemiz üzerinden (www.vkv.org.tr) alınmaktadır. Duyurular, bağlı olduğunuz firmanın İnsan Kaynakları Departmanı, Vehbi Koç Vakfı’nın web sitesi, sosyal medya hesapları ve Bizden Haberler Dergisi üzerinden yapılmaktadır.
3. Koç Topluluğu firma bayi ve bayi çalışanlarının çocukları da bu burs programına başvurabilir mi?
Hayır, şirket bayileri Koç Topluluğu Bursu programının dışındadır. Diğer burs programlarımız hakkında bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsin.
http://www.vkv.org.tr/kategori_detay.aspx?id=11
4. Vehbi Koç Vakfı bursuna başvururken diğer kurum burslarına da başvuru yapabilir miyim?
Evet başvuru yapabilirsin. Burslar sonuçlandıktan sonra eğer her iki kurumdan da burs kazandıysan bu iki kurumdan birini tercih etmen ve beyanını en kısa sürede bildirmen gerekecektir.
5. Vehbi Koç Vakfı bursuna başvururken KYK bursuna/ kredisine de başvuru yapabilir miyim?
Evet başvuru yapabilirsin ancak ikisini de kazanman halinde birini tercih etmeli ve beyanını en kısa sürede bildirmelisin. Burs şartlarımızdan biri de başka bir kurumdan karşılıksız burs almamaktır. Geri ödemeli kredi alman da bir sakınca bulunmamaktadır.
6. Vehbi Koç Vakfı bursu için geri ödeme şartı veya mecburi hizmet var mı?
Vehbi Koç Vakfı’nın bursları karşılıksızdır.
7. Hazırlık veya ara sınıfta okurken, burs başvurusunda bulunabilir miyim?
Evet, burs başvurusu yapılabilirsin.
8. Dikey Geçiş öğrencileri de burs başvurusunda bulunabilir mi?
Evet, bulunabilirler.
9. Yüksek Lisans, 2. Öğretim, Açık Öğretim, Özel Okul, Uzaktan Eğitim veya Yurt dışında okuyan öğrencilere yönelik bursunuz var mıdır?
Hayır, burslarımız bu programları kapsamamaktadır.
10. Koç Topluluğu çalışanı annem ve/veya babam işten ayrıldı/emekli oldu. Burs başvurusunda bulunabilir miyim?
Mevcut bursiyerimizken veliniz işten ayrılır veya emekli olur ise, başvuru firma görüşü alınarak değerlendirilir.
Ancak ilk kez başvuru yapılacaksa ve veli işten ayrılmış veya emekli olmuş ise burs başvurusu “Koç Topluluğu” bursu olarak alınmayacaktır. Diğer burs programlarımız hakkında bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsin.
http://www.vkv.org.tr/kategori_detay.aspx?id=11
11. Koç Topluluğu çalışanları en fazla kaç çocuk için burs başvurusunda bulunabilir?
Başvuru koşullarına uyan çalışan çocukları burs başvurusunda bulunabilirler. Sayı kısıtlaması bulunmamaktadır.
12. Burs başvurusu nasıl yapılmakta? (İlk kez kayıt yapacaklar için)
Başvuru 3 aşamadan oluşmaktadır.
1-Ön kayıt: İlk kez başvuru yapacakların www.vkv.org.tr sitesinde yer alan “Burs Başvuruları” bölümünden “Kayıt Ol” kısmındaki formu öğrenci kendi adına eksiksiz doldurmalıdır. Tüm bilgileri kaydettikten sonra e-posta adresine bir onay linki gelecektir.
2- Doğrulama: E-posta adresine gelen linke tıklayıp hesabını aktive etmen ve başvuru formunda yer alan bilgilerini doldurup istenen belgeleri yüklemen gereklidir. Tüm bilgilerini kaydettikten sonra e-posta adresine süreç hakkında detaylı bilgilendirme gelecektir.
3-Evrak Teslimi: Evraklar artık burs başvurusu sırasında portal üzerinden alınmaktadır. Okula veya Vehbi Koç Vakfı’na gönderilmemektedir.
13. Burs başvurusu-bilgi güncelleme nasıl yapılmakta? (Mevcut bursiyerler ve daha önce kayıt oluşturanlar için)
1 -Bilgi Güncelleme: www.vkv.org.tr sitesinde yer alan “Burs Başvuruları” bölümünden “Üye Girişi” kısmından kullanıcı adı ve şifrenle ile giriş yapıp gelen başvuru formunda yer alan bilgilerini güncellemen ve istenen belgeleri yüklemen gereklidir. Tüm bilgilerini kaydettikten sonra e-posta adresine süreç hakkında detaylı bilgilendirme gelecektir.
2 -Evrak Teslimi: : Evraklar artık burs başvurusu sırasında portal üzerinden alınmaktadır. Okula veya Vehbi Koç Vakfı’na gönderilmemektedir.
14. Burs Portalı’nda kayıt formunu doldurdum fakat, doğrulama için e-posta gelmedi. Tekrar başvuru yapmak istediğimde ise “TC no kullanılmaktadır” uyarısı veriyor. Ne yapmalıyım?
Bunun birkaç sebebi olabilir:
1 -“Yeni Kullanıcı Kaydı” başlıklı e-postan gereksiz (junk- spam) kutusuna düşmüş olabilir, bu alanı kontrol etmeni öneririz.
2- E-posta kutusu dolu olabilir. Bu nedenle gereksiz birkaç mesajını silebilirsin.
3- Kayıt formunu doldururken e-posta adresini yanlış yazmış olabilirsin. Bu durumda da info@vkv.org.tr adresine TC kimlik numaranı, ismini ve telefon numaranı yazıp bize durumunu izah eden bir e-posta gönderebilirsin.
15. Daha önce başvurumu yaptım ancak şifremi unuttum. Portal’a nasıl giriş yapacağım?
Üye girişinde yer alan “Şifremi Unuttum” kısmına tıklayarak yeni şifreni talep edebilirsin.
16. Portal’a giriş yaptığım e-posta adresimi artık kullanmıyorum. Portal’a nasıl giriş yapacağım?
info@vkv.org.tr adresine TC numaranı, ismini ve telefon numaranı yazıp bize durumunu izah eden bir açıklama ile e-posta göndererek bilgi verebilirsin.
17. Başvuru formunda yer alan ek belgeleri nereden temin edebilirim?
Ek Belge Rehberi bu link üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Ek belgelerde herhangi bir eksiklik olması veya güncel olmaması durumunda burs başvurunun değerlendirilmediğini hatırlatmak isteriz.
18. Bursiyerinizim, her yıl başvuru formuyla birlikte tüm ek belgeleri eklemek gerekir mi?
Portal üzerinden burs başvurunuzu güncellenirken sizden istenen zorunlu belgeleri (Öğrenci belgesi, Transcript, Sabıka Kaydı (18 yaş üstü), Aile Gelir belgeleri vb. eklemelisiniz.
19. Yıllık Toplam Net Gelirimizi nasıl hesaplayabiliriz ve nelere dikkat etmeliyiz?
Yıllık Toplam Net Gelir hesaplanırken, yıl sonunda tahakkuk etmesi muhtemel her türlü ikramiye, prim, sosyal yardım ve ailenin diğer gelirleri de dikkate alınmalıdır. Konu hakkında bağlı olduğunuz firmanın İnsan Kaynakları Departmanı’ndan detaylı bilgi alabilirsiniz.
20. Koç Topluluğu çalışan çocuklarına verilen burs için de mülakat yapılmakta mıdır?
Hayır, bu burs programında mülakat süreci yer almamaktadır.
21. Burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak ve nereden takip edebilirim?
Burs başvuru sonuçları, Aralık ayı içerisinde bağlı olduğunuz firmanın İnsan Kaynakları Departmanı aracılığı ile açıklanacaktır.
22. Burs ödemeleri ne zaman ve nereye yapılıyor?
Burs kazanan öğrencilerin Yapı Kredi Bankası’ndan kendi adına hesap açmaları, hesap bilgilerini ve belgesini burs portalı üzerinden kaydetmesi gerekmektedir. Ödemeler bu hesaba yapılır, her ödeme sonrası sms ile bursiyere bilgi verilir. (Hesap bilgileri istenen öğrencilere bilgilendirme yapılacaktır).
Yılda toplam 10 ay burs verilmektedir. İlk burs ödemesi Aralık ayının son haftası 3 aylık, ikinci burs ödemesi Şubat ayının son haftası 4 aylık ve üçüncü burs ödemesi Mayıs ayının son haftası 3 aylık şeklinde gerçekleşmektedir. (Aksi bir durum olması halinde öğrenci ile iletişime geçilmektedir.)
23. Bursumun gelecek sene devam etmesi için ne yapmam gerekir?
Bursiyerin gelecek dönem burs devam şartlarına uygunluğu her eğitim dönemi sonunda tekrar değerlendirilir.
Bunun için; her yeni eğitim dönemi başında www.vkv.org.tr adresinde yer alan “Burs Başvuruları” kısmından kullanıcı adın ve şifrenle giriş yapıp bilgilerini ve belgelerini güncellemen gerekmektedir.
24. Burs devam koşulları nelerdir?
Burs devam koşulları hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsin.
https://www.vkv.org.tr/tr/burslar/universite-burslari-75
25. Bursumun devam edip etmediğini nasıl öğrenebilirim?
Başarı takibi sonuçları Aralık ayı içerisinde bağlı olduğunuz firmanın İnsan Kaynakları Departmanı aracılığı ile açıklanmaktadır.
26. Yatay geçiş yaparsam veya okulumu dondurursam bursum kesilir mi?
Mevcut bursiyerimizken yatay geçiş yapman halinde öğrenci belgesi ile birlikte info@vkv.org.tr adresinden tarafımıza bilgi vermen gerekir.
Okulun dondurulması halinde burs kesilir.
27. Erasmus ile yurtdışına gidersem bursum kesilir mi?
Hayır, ancak yurtdışına gitmeden önce mutlaka bağlı olduğun firmanın İnsan Kaynakları Departmanı’na ve info@vkv.org.tr adresinden bize bilgi vermelisin. Yeni dönemde de burs başvurunun burs portalı üzerinden yapılması gerekmektedir.
28. Bursiyerinizim, gelecek dönemden (üst sınıftan) dersler aldım, başarısız olunması halinde bursumun devamlılığını etkiler mi?
Bursiyerler yıl içerisinde aldıkları tüm derslerden sorumludur, başarı takibi yapılırken tüm dersler değerlendirmeye alınır.
29. Öğrenciyken bir işte çalışmam halinde burstan yararlanabilir miyim?
Gelir durumuna etki etmesi nedeniyle gelir miktarı ve çalışma süresi dikkate alınacak bir konudur. Detaylı olarak info@vkv.org.tr adresinden bilgi vermelisin.